network, earth, block chain

Communiceren met impact

𝗪𝐚𝐭 𝐞𝐫 𝐠𝐞𝐛𝐞𝐮𝐫𝐭 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐚𝐥𝐬 𝐣𝐞 𝐣𝐞 𝐧𝐢𝐞𝐭 𝐠𝐞𝐡𝐨𝐨𝐫𝐝 𝐯𝐨𝐞𝐥𝐭:
Wanneer je je niet gehoord of begrepen voelt communiceer je onbewust met de ander vanuit je mind en ego: het (rationele) denken en de (beperkende) overtuigingen en gedachten waarmee jij je identificeert; vereenzelvigt.

beach, freedom, horizon

"Leader as Healer"

Dit principe hoorde ik voor het eerst van één van mijn teachers, Nicholas Janni. Deze visie resoneert diep bij me en het raakt me, omdat het vertrouwen geeft in dat het langzaam tot ons doordringt dat we het oude disfunctionele paradigma plaats dienen te laten maken voor nieuw, helend leiderschap.  

network team

The Healing Organization

“𝐓𝐡𝐞 𝐛𝐮𝐬𝐢𝐧𝐞𝐬𝐬 𝐨𝐟 𝐛𝐮𝐬𝐢𝐧𝐞𝐬𝐬 𝐢𝐬 𝐩𝐞𝐨𝐩𝐥𝐞 – 𝐲𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫𝐝𝐚𝐲, 𝐭𝐨𝐝𝐚𝐲 𝐚𝐧𝐝 𝐟𝐨𝐫𝐞𝐯𝐞𝐫.” 
Deze uitspraak geeft de essentie van het principe van The Healing Organization weer. Waarin het succes van de organisatie wordt gemeten “by the way human lives are enriched and healed.”

thumbnail_HPL

High Performance Leiderschap

Hoewel jij als leider met de beste intenties challenges probeert op te lossen op oppervlakte niveau, door je per issue te richten op de betrokken personen en omstandigheden, heeft jouw organisatie – volgens de nieuwste inzichten – iets anders nodig: High Performance Leiderschap

DaHPoZvw

Waarom we niet dé oplossing hebben

Voor succesvol leiderschap is het essentieel het onbekende te kunnen omarmen en erin te kunnen ontspannen. Zo laat je angst en controle los en ontstaat er ruimte voor inspiratie, creativiteit en innovatie om te kunnen stromen. En om tot oplossingen te komen buiten het bewuste denken.

thumbnail_image1 (1)

The Art of Presence

Afgelopen vrijdag heb ik genoten van een nieuwe editie van de Innerlijk Meesterschap One Day Intensive. Het voelt als een voorrecht om tijdens zo’n dag de holding space te mogen zijn. In mijn visie is Innerlijk Meesterschap een essentiële sleutel tot persoonlijk en professioneel geluk en succes.

thumbnail_IMG_1512 (1)

Leiden vanuit vertrouwen of angst

Je behoefte aan controle als leider komt voort uit een basisbehoefte aan zekerheid en veiligheid in combinatie met je verantwoordelijkheidsgevoel. De mind associeert controle met voorspelbaarheid en daarmee met het bekende. Het acht het onbekende onveilig.

thumbnail_IMG_1152

De kwaliteit van je mind is bepalend

De kwaliteit van je mind bepaalt de kwaliteit van je leven. Mindfulness is dan ook een populaire term. Maar wat het nu daadwerkelijk inhoudt gaat niet zozeer over helderder denken. Mindfulness gaat over helderder ervaren. Over heel bewust waarnemen van je binnen- en buitenwereld.  

thumbnail_4a35e98f-dcf6-4039-b3be-f44e305d0270

What you believe is what you see

“Wat heb ik mezelf aangedaan?” Dat is wat ik dacht en letterlijk uitsprak in de auto op weg naar de locatie van mijn event afgelopen vrijdag. Ik was bang dat ik door de spanning die ik ervaarde dicht zou gaan klappen. En daardoor niet de waarde zou kunnen leveren waar de deelnemers voor hadden betaald.

summerfield-ga817b4d80_1280

Win-win in (werk)relaties

Zijn we ons niet bewust van de mechanismen van het ego, dan streef je onbewust naar winst of gelijk hebben in persoonlijke en zakelijke relaties. Het verlies of ongelijk van de ander schaadt niet zozeer de relatie, maar wel wat daaraan onbewust ten grondslag ligt: het niet in acht nemen van zijn/haar de belangen.

MF 2

Moeten

De wekker gaat, je wordt wakker en direct gaan er allerlei gedachten door je hoofd over wat je die dag allemaal moet doen. Bij deze gedachten voel je je energie al afnemen terwijl de dag net begint. Je wilt alles wat je moet doen goed doen, het liefst perfect. Zowel zakelijk als privé ervaar je een grote verantwoordelijkheid.
 
sad, depressed, depression-505857.jpg

Ervaren van spanning & stress

Wanneer je het gevoel hebt geen regie en controle over je tijd te hebben, tijd te kort te komen, geleefd te worden of dat je tegen de stroom aan het inzwemmen bent, ervaar je – al dan niet bewust- stress. Doorgaans beseffen we niet dat wat we denken bepaalt hoe we omstandigheden en situaties ervaren.

BL1

Word De Architect van je Ervaringen

Je brein is continue bezig met het voorspellen van de onmiddellijke toekomst om je voor te bereiden om te handelen/reageren, tbv overleving. Daartoe gebruikt je brein kennis en ervaring uit het verleden. Zo creëert het je heden. Je brein construeert niet alleen je ervaring, het stuurt ook je (re)acties/handelen. 

thumbnail_C8B09A1C-19CB-4FD1-A290-1B40CCC7A3A2

Voldoen aan verwachtingen

Hopelijk voel je je opgeladen na de vakantie, maar het blijft essentieel om je bewust te zijn van je energieregulatie nu je weer aan het werk bent. Het gevoel geleefd te worden is voor velen herkenbaar. Je probeert te voldoen aan allerlei verwachtingen van de buitenwereld en ‘moet’ van alles van jezelf. 

thumbnail_light-world-hand-5145466-1024x682

Waarom innerlijke regie essentieel is

Waarlijk leiderschap gaat om inclusiviteit van ieder individu en om het tonen van kwetsbaarheid, vertrouwen en moed. Niet om het leiden vanuit angst en controle. Maar wat als je delen van jezelf niet insluit? En wat als je als leider of ondernemer intern wordt geleid door angst, onzekerheid of controle?

earth-globe-water-216834-1024x678

Leiderschap & Vrijheid

Ik heb enige tijd getwijfeld of ik dit hier wilde delen. Of ik ook met deze visie zichtbaar wil zijn.Er is een bepaalde angst dat het mij, de mensen om me heen of mijn onderneming misschien zal schaden. Maar ik voel dat ik mijn verantwoordelijk wil nemen. Ieders handelen draagt bij aan het geheel.

thumbnail_image0

De Work-Eat-Entertainment-Sleep Cycle

Het voelde voor mij als een dagelijkse routine dat het leven diende voor te stellen. Mijn dagen bestonden uit het afdraaien van iets waar ik niet werkelijk bewust voor had gekozen. Ik voelde niet het diepere leven door me heen stromen. Het leek alsof ik onderdeel was van een systeem van studeren, werken, pensioen. 

thumbnail_IMG_8512

Step Inside the Circle

Het belang van aandacht voor de omstandigheden waarbinnen je als kind opgroeit is essentieel om in het NU bewuste en authentieke keuzes te maken. Zodat je niet onbewust geleid wordt door emoties als angst, schuld, schaamte, boosheid, apathie en trots en ze niet bepalend zijn voor je reacties en gedrag.

3W6D_cPQ

het onderscheid tussen Mind & Ego

Wanneer je mind en ego leidend over je zijn en jij je identificeert met je gedachten, overtuigingen en percepties, ben je onderhevig aan programmering en conditionering. Dit alles resulteert in gedrag en in keuzes die niet dienend aan je zijn. Die je tegenhouden en zelfs schadelijk voor jezelf of anderen kunnen zijn.

thumbnail_IMG_8145

Een gevoel van Eenzaamheid

Een gevoel van eenzaamheid is wellicht voor velen van ons in meer om mindere mate herkenbaar. Ikzelf draag dat gevoel zo lang als dat ik me kan herinneren ergens bij me. Het gevoel me niet helemaal gezien, gehoord of begrepen te voelen, ervaar ik in alle eerlijkheid met enige regelmaat.

SrseVxJw

Behoefte aan Regie & controle

Wanneer je als high-performing leider, ondernemer of professional het gevoel ervaart geleefd te worden door de omstandigheden binnen je organisatie of frustratie ervaart door de (persoonlijke) situatie waarin je je bevindt, ervaar je nadrukkelijke behoefte aan controle, die je onbewust op je buitenwereld projecteert.

sIJJX9cw

De Innerlijke Criticus (2)

In een vorig artikel ben ik ingegaan op het committeren aan onvoorwaardelijke liefde voor jezelf (en voor anderen) om de kritische innerlijke stem te transformeren. Zodat de stem niet leidend over je is en je niet tegenhoudt in het ontvouwen van je ware potentieel. Ik zal nu ingaan op de andere twee pijlers.

DaHPoZvw

High Performers

De high-performing leiders, ondernemers en professionals op wie ik me richt zijn ambitieuze mensen die impact willen maken, betekenisvol en waardevol willen zijn. Ze willen bijdragen aan iets groters dan zichzelf en bewust zingeving ervaren. Ze willen hun potentieel ontvouwen en belichamen. 

z3jT4NQw

Zelfliefde & De Innerlijke Criticus

De angst niet goed genoeg te zijn ervaarde ik nadrukkelijk tijdens belangrijke gesprekken in mijn werk, presentaties, ontmoetingen met nieuwe mensen en in relaties. Ik blokkeerde, vermeed bepaalde situaties of verdedigde mezelf woordelijk. Na de afwijzing of afkeuring die volgde veroordeelde ik mezelf. 

thumbnail_IMG_7731

Perfectionisme & afwijzing

Mijn bedrijf bestaat vandaag officieel een jaar! Een jaar dat ik nooit had willen missen en tegelijkertijd ben ik dankbaar dat ik niet precies wist waar ik aan begon. In dit jaar ben ik mezelf als ondernemer en als mens op een dieper niveau gaan begrijpen. In het bijzonder ben ik de angst voor afwijzing tegengekomen. 

glass ball, evening, man

Waarnemen vs. Identificeren

Wanneer je meegaat in het verhaal van je mind, de stem in je hoofd en veel gedachten ervaart, ervaar je minder helderheid en kun je minder goed afstemmen op de kracht van je mind. Je hoofd zit dan vol en je gedachten kunnen overweldigend zijn. Je leeft dan helemaal in het gevoel van je gedachten.

network, social, abstract

Emotionele Intelligentie & Organisaties

Het wel of niet kunnen reguleren – bewust waarnemen en doorvoelen – van emoties staat in directe relatie tot daadwerkelijke prestaties op de werkvloer. Uit onderzoek komt dan ook naar voren dat binnen de meest succesvolle teams en organisaties het vermogen tot het reguleren van emoties aanzienlijk is

quantum physics, wave, particles

Emotionele Intelligentie & Leiderschap

Emoties straal je uit naar je omgeving; ook naar mensen binnen je professionele omgeving. Ze hebben effect op hen. In het bijzonder wanneer degene die ze uitstraalt een krachtige positie in het team of de organisatie heeft (denk aan leiders, ondernemers, managers, directieleden etc.).

bridge, sunset, city

Schaduwwerk: Verdeeldheid Buitenwereld

Als we twee extreme aspecten in onszelf kunnen belichten, zonder ons te identificeren met één of beide aspecten, belichaam je het bewustzijn dat beide delen met elkaar verbindt. Integratie leidt tot heelheid en tot expansie. Dat geldt op individueel niveau, maar ook op het niveau van het collectief.

beach, coastline, dawn

Het Essentiële Belang van Schaduwwerk

Carl Jung en Freud merkten samen op dat mensen een bewust aspect en een onbewust aspect in zich dragen. Dat betekent dat een persoon aspecten in zichzelf draagt waar hij/zij bewust van is en aspecten waar hij/zij zich niet bewust van is. Carl Jung refereerde aan deze onbewuste delen als schaduw. 

hand, light, compass

Innerlijk Meesterschap: Angst

Angst is een belangrijk onderdeel van ons menselijk systeem. Het is een essentiële raadgever die veelal onbegrepen wordt. Angst kan je van verschillende dingen bewust laten worden: onverwerkte emoties, gedachten over de toekomst en welke hetgeen we niet willen en niet nodig hebben. 

NZ

Ware Transformatie

Ik was hoogopgeleid, had een mooie functie met fantastische collega’s, een liefdevolle relatie en waanzinnig fijne vrienden en familie om me heen. Waarvoor ik allemaal oprecht dankbaar was. Toch voelde ik diep van binnen een bepaalde leegte, iets dat in mij niet vervuld was. Het was een verlangen naar meer.

De illusie van afgescheidenheid

Alles op onze planeet heeft een tegenpool. Een yin en een yang. Het is een natuurwet. Dat geldt ook voor ons mensen. Wanneer we beide polen als onderdeel van het geheel omarmen, kan de waarde, het nut en de schoonheid van het tegengestelde worden gezien. Dan draagt polariteit juist bij aan onze ontwikkeling

nature, sunset, road

Triggers

We worden getriggerd door omstandigheden, mensen en situaties in onze buitenwereld die (oude) pijnstukken in ons aanraken, waarna we niet proportioneel reageren. Deze stukken bevinden zich in onze schaduw: aspecten van onszelf waar we het licht van ons bewustzijn nog niet op hebben laten schijnen.

road, avenue, trees

Train of Thought

Het principe van ‘the nature of thought’ houdt in dat gedachten komen en gaan. Wanneer je een gedachte echter – al dan niet bewust – vasthoudt en je als het ware instapt op deze ‘train of thought’, kun je meereizen met een gedachte die je naar een dal leidt. Je gaat dan mee in het verhaal van je mind. 

Vision

De Illusie van Controle

Behoefte aan zekerheid en vertrouwen uit zich vaak in het nastreven van controle over onze buitenwereld (relaties, werk, samenleving). Wanneer die buitenwereld vervolgens niet voldoet aan zelfgecreëerde verwachtingen leidt dat veelal tot stress, frustratie, verdriet, onmacht, boosheid enzovoort.