03/21 - Ware Transformatie

Als klein meisje was ik gefascineerd door het hoe en waarom van het leven en van de mensen met hun verhalen om mij heen. De authentieke behoefte om de diepte in te gaan met mensen en alles te willen begrijpen was ook toen aanwezig.

Het verlangen naar diepgang en ontdekken heb ik onbewust voornamelijk uit de buitenwereld gehaald, totdat ik een aantal jaren geleden vastliep.

De vraag “Is dit het nu?” kon ik niet langer wegdrukken of onderdrukken.

Ik was hoogopgeleid, had een mooie functie met fantastische collega’s, een liefdevolle relatie en waanzinnig fijne vrienden en familie om me heen. Waarvoor ik allemaal oprecht dankbaar was.

Toch voelde ik diep van binnen een bepaalde leegte, iets dat in mij niet vervuld was. In alle eerlijkheid was het een verlangen naar meer.

Meer innerlijke rust, meer vertrouwen, meer liefde, meer intensiteit, meer kalmte, meer diepgang, meer inzichten, meer vrijheid, meer helderheid, meer verbinding, meer creativiteit: MEER LEVEN.

Dat gevoel heeft me bewogen tot een innerlijke reis. Tijdens deze reis realiseerde ik dat mijn verlangen naar diepgang en ontdekken ook een behoefte aan meer verbinding met mezelf was.

Mezelf op een dieper niveau leren kennen. Mijn authentieke behoeftes, mijn authentieke waarheid, mijn unieke essentie en mijn ware potentieel. Maar ook mijn triggers, mijn blokkades en mijn angsten.

Ik leerde en ervaarde – alléén ervaren en integreren leidt tot ware transformatie vs. enkel op intellectueel niveau iets begrijpen/weten – dat voor het belichamen van je unieke essentie en ware potentieel het essentieel is om je (zelf)bewustzijn te verruimen/verdiepen én onbewuste delen in jezelf bewust te maken.

Deze schaduwdelen liggen verborgen in de onbewuste mind en bestaan uit aspecten van onszelf die we niet herkennen en erkennen.

Via omstandigheden, mensen en situaties in onze buitenwereld worden schaduwkanten aangeraakt; we worden getriggerd en ervaren een sterke reactie in onszelf naar aanleiding van een situatie in onze buitenwereld. 

Wanneer we echter het licht van ons bewustzijn op deze delen laten schijnen en de oorzaak van onze reactie niet langer in de buitenwereld zoeken, ervaren we innerlijke balans en regie:

INNERLIJK MEESTERSCHAP.

Het verruimen van je bewustzijn creëert inzicht in je binnenwereld; je gaat het geconditioneerde denken en schaduwstukken herkennen en doorzien. 

Het verruimen van je bewustzijn is eveneens van belang nu ongeveer 95% van hoe je reageert en handelt naar je buitenwereld wordt bepaald door onbewuste conditionering. 

Ik help mijn klanten dan ook naar een dieper (zelf)bewustzijn, bij het belichten van hun schaduwstukken en in het belichamen van hun unieke essentie.

De begeleiding die ik mijn klanten bied leert hen onbewuste blokkades, beperkende gedachten en overtuigingen, angsten, belemmerende patronen (in gedrag), automatische reacties, identificaties, oordelen, percepties, (oude) pijnstukken en andere schaduwdelen die in de mind verborgen liggen te herkennen, erkennen en omarmen.

Dat betekent dat onbewuste delen niet langer leidend zijn en je niet langer tegenhouden in het belichamen van je unieke essentie en ware potentieel op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Hierdoor ervaar je meer innerlijke rust, helderheid, vertrouwen, regie, vrijheid en flow. Onafhankelijk van de omstandigheden in je buitenwereld.

Deze innerlijke focus werkt heel mooi paradoxaal door in je buitenwereld: relaties verbeteren en je ervaart meer liefde, begrip en compassie naar jezelf en anderen toe. 

Benieuwd naar wat ware transformatie voor jou of je organisatie kan betekenen?