network, earth, block chain
07/22 - Communiceren met impact

๐—ช๐š๐ญ ๐ž๐ซ ๐ ๐ž๐›๐ž๐ฎ๐ซ๐ญ ๐ข๐ง ๐๐ž ๐œ๐จ๐ฆ๐ฆ๐ฎ๐ง๐ข๐œ๐š๐ญ๐ข๐ž ๐š๐ฅ๐ฌ ๐ฃ๐ž ๐ฃ๐ž ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐ ๐ž๐ก๐จ๐จ๐ซ๐ ๐ฏ๐จ๐ž๐ฅ๐ญ.

Wanneer je je niet gehoord of begrepen voelt communiceer je onbewust met de ander vanuit je mind en ego: het (rationele) denken en de (beperkende) overtuigingen en gedachten waarmee jij je identificeert; vereenzelvigt.
ย 
Communicatie op het niveau van het ego, vanuit (de stem in) je mind gaat over content, niet over context. Over win en verlies, over goed en fout, over gelijk en ongelijk.
ย 
En juist op het niveau van content bereik je de ander niet; is er geen sprake van ware verbinding. Je hebt beiden een andere perceptie en hoe meer je de ander van jouw visie wilt overtuigen en โ€˜gelijkโ€™ wilt hebben, hoe meer de ander in zijn of haar perspectief wordt bevestigd.
ย 
We zijn voelende wezens die denken, niet denkende wezens die voelen. Communicatie gaat dan ook over het vermogen je op de ander af te stemmen, te synchroniseren, en vervolgens vanuit afstemming te praten met elkaar.
ย 
Dit betekent dat wanneer je communiceert vanuit context in plaats van vanuit content โ€“ dus vanuit dat wat feitelijk is (vrij van aannames, invullingen, verwachtingen etc.) รฉn dat wat in jou in het hier en nu aanwezig is aan gedachten, emoties en fysieke sensaties vs. vanuit het niveau van het verhaal/narratief van je mind; de onderstroom vs. de oppervlakte – je op diepere lagen met de ander verbindt. ย 
ย 
Vanuit die diepere lagen is er inzicht, begrip en compassie voor de beleving en het perspectief van de ander. En dat brengt met zich mee dat communicatie wordt gericht op een win win-situatie/uitkomst.

Je komt dan samen tot een niveau van oplossingen die binnen het ego-bewustzijn letterlijk niet denkbaar zijn. Simpelweg omdat je op ego-niveau niet afgestemd bent op elkaar รฉn niet op een grotere/diepere intelligentie.

Je verkeert dan binnen een vernauwd bewustzijn waarbij je slechts kunt putten uit reeds bestaande denkpatronen op basis van (oude) conditionering en programmering.
ย 
Wil je je gehoord en begrepen voelen binnen persoonlijke en zakelijke relaties, dan is de eerste stap het loslaten van je focus op content, (de rechtvaardiging van) je narratief omtrent de situatie, in je communicatie.