7/21 - Een gevoel van eenzaamheid

Een gevoel van eenzaamheid is wellicht voor velen van ons in meer om mindere mate herkenbaar.

Ikzelf draag dat gevoel zo lang als dat ik me kan herinneren ergens bij me.

Het gevoel me niet helemaal gezien, gehoord of begrepen te voelen, ervaar ik in alle eerlijkheid met enige regelmaat.

Ik ben dol op de mensen om me heen en ben oprecht dankbaar voor alle liefdevolle relaties in mijn leven.

En toch voel ik me niet altijd op het diepe niveau met mensen verbonden als waar ik naar verlang en ook behoefte aan heb.

Nu ik me telkens meer met mijn authentieke zelf, mijn unieke visie en authentieke waarheid verbind – en daarmee mezelf telkens meer zie, hoor en begrijp – is het gevoel van eenzaamheid milder geworden.

Tegelijkertijd ervaar ik ook dat het gevoel meer nadrukkelijk op de voorgrond treedt, juist doordat ik mijn authentieke behoeftes en verlangens helder heb en omarm.

Door de bewuste keuze om meer zichtbaar te zijn én door de bewuste keuze om mijn visie op professioneel en persoonlijk vlak te delen, ontstaat er voor mijn gevoel soms ook meer afstand met mensen met andere visies en percepties.

Als kind vond ik het al heerlijk om naar allerlei visies en de verhalen van een verscheidenheid aan mensen te luisteren en me te verplaatsen in hun belevingswereld en percepties.

En nu nog steeds.

Deze uitwisseling maakt dat ik en de ander kunnen evolueren en expanderen. Andere visies dagen je uit en laten je groeien.

Verbonden blijven op hartsniveau en vanuit die verbinding communiceren over visies creëert een gevoel van compassie en gelijkwaardigheid.

Het een is niet beter dan het ander, het is slechts een ander deel dat wordt belicht van het geheel.

Maar als het om het gevoel van eenzaamheid gaat ervaar ik dat gelijkwaardigheid op dit moment niet altijd afdoende voor me is.

Naast deze mooie verbindingen gebaseerd om respect, gelijkwaardigheid en compassie, heb ik eveneens behoefte om me te verbinden met gelijkgestemden.

Mensen met soortgelijke visies, dromen, doelen, verlangens en behoeftes. Bij wie je volledig kwetsbaar en transparant durft te zijn.

Omdat je voelt dat het helemaal veilig is en je wordt gedragen. Mensen met eenzelfde visie op de wereld en met focus op het willen doen van innerlijk werk.

Zij die willen bijdragen aan iets groters dan zichzelf en die ownership over hun eigen proces willen nemen.

Omdat ze op een diep niveau beseffen dat ware transformatie en duurzame veranderingen van binnen naar buiten ontstaan.

Wil je impact maken en bijdragen aan een mooiere toekomst voor jezelf en voor (je) kinderen, dan dient de focus allereerst te liggen op verdiepen in en verbinding maken met je innerlijke wereld.

Zodat je ware potentieel ontvouwt en je bewuste – aan jezelf dienende – keuzes vs. onbewust geconditioneerde keuzes gaat maken (= werkelijke vrijheid).

En zodat je meer helderheid, kalmte, wijsheid en vertrouwen ervaart.  

Dat is de reden dat ikzelf al jaren bewust het innerlijk werk doe (en altijd zal blijven doen) én me op high performers richt.

Ik voel me verbonden met hen.

Verbinden met gelijkgestemden creëert een ‘sense of belonging’. Dat is voor ons mensen een basisbehoefte.

Met die reden kun je als klant van mijn trajecten ‘Bewust & Inclusief Leiderschap’ of ‘Innerlijke Meesterschap’ – naast 1 op 1-begeleiding die je ontvangt – je verbinden met gelijkgestemden tijdens de ‘One Day Intensives’.

Tijdens deze dagen maak je deel uit van een inspirerende groep krachtige en toegewijde professionals.

Samen gaan we de diepte in, dagen we elkaar uit en dragen we elkaar. Vanuit krachtige kwetsbaarheid, vertrouwen en openheid; alles mag er zijn.

Resoneert dit bij je?