thumbnail_image0

07/21 | De Work - Eat - Entertainment - Sleep Cycle

Het voelde voor mij als een dagelijkse routine dat het leven diende voor te stellen. Mijn dagen bestonden uit het afdraaien van iets waar ik niet daadwerkelijk bewust voor had gekozen.

Ik voelde niet het diepere leven door me heen stromen. Het leek alsof ik onderdeel was van een systeem van studeren, werken, pensioen.

Ik had een mooie functie waar ik toegewijd aan was met interessante doorgroeimogelijkheden.

En toch voelde het alsof ik niet het verschil kon maken. Niet voor mezelf en niet voor anderen.

Ik ervaarde geen ware voldoening, geen vrijheid, geen diepgang.

Ik verlangde naar meer betekenisvol zijn. Naar meer gezien worden. Naar verbinding met mezelf en anderen.

Gedachten als: “Waar doe ik het voor?” “Wat is voor mij nu werkelijk zingeving; de zin van het leven, van mijn leven?” Gingen steeds vaker door me heen.

Ik voelde de behoefte om uit het systeem te stappen. Om mezelf op diepere lagen te onderzoeken. Mijn beweegredenen voor het leven dat ik leidde.

Zodat ik een echte bewuste keuze kon maken, al dan niet voor mijn huidige functie. Dat ik helder had wat ik wilde, voor wie ik van betekenis wilde zijn en waarom. En hoe.

Ik verlangde naar rust, vooral in mijn hoofd. Naar verbinding met mijn diepere zelf, in plaats van het gevoel een wandelend hoofd te zijn.

Ik wilde niet langer door iedere gedachte van mijn mind meegenomen worden. En vooral niet langer iedere gedachte als waarheid over mezelf en de buitenwereld aannemen.

Ik verlangde naar andere visies, naar ontdekking, naar werkelijke vrijheid. Naar mijn authentieke zelf zijn en die zonder angst voor afwijzing uitdragen.

Het voelde dat er meer in mij zat. Dat het leven meer te bieden heeft dan die cycle.

Maar ik hield mezelf tegen.

Ik wilde onderscheidend zijn en tastbare resultaten halen met en voor anderen.

Ik wilde het leven door me heen voelen stromen. Waar geluk ervaren. Niet langer mezelf afleiden of mezelf verdoven, omdat ik het gevoel had een compromis met mezelf te hebben gesloten.

Ik wilde even stil mogen staan, niet altijd maar door hoeven gaan.

Stoppen. Voelen. Weten. Vertrouwen. Leven.

Dat deed ik.

Het resultaat is meer voldoening. Meer productiviteit. Meer succes. Meer zingeving. Meer vrijheid.

Heerlijk!

Herken je deze verlangens? Ik ga graag met je in gesprek.